• Informácie k školskému roku 2024/2025

          • Milí rodičia,

            na základe blížiaceho sa termínu začiatku školského roka 2024/2025 si Vám dovoľujeme oznámiť niekoľko informácií k jeho organizácií:

            • Školský rok začína 02.09.2024 /pondelok/
            • Prevádzka materskej školy je od 6:45 hod. do 17:00 hod. Zberné triedy:  č.5 /hlavný vchod, prízemie/, č.1 /bočný vchod, prízemie/.
            • Príchod dieťaťa do materskej školy do 8:00 hod.
            • Pri nástupe dieťaťa do MŠ na začiatku školského roka rodič predloží vypísané tlačivo o bezinfekčnosti dieťaťa /viď. príloha/.
            • Zadelenie detí do tried bude zverejnené na paneli v budove MŠ od 19.08.2024 /pondelok/.

            Dôrazne Vás žiadame, aby ste si nevytvárali žiadne záznamy /fotografia, video/ zo zoznamov tried. Zoznamy sú zverejnené ako pomôcka pre bezproblémový nástup detí do tried na začiatku školského roka. Ďakujeme za pochopenie a rešpektovanie žiadosti.
             

            Všetky informácie o platbách budú zverejnené na webovom sídle školy https://mskollarova.edupage.org/? /viď príloha/ a pri nástupe dieťaťa do MŠ v papierovej podobe v triedach u triednych učiteliek.
             

            Pri povinnom predprimárnom vzdelávaní bude môcť rodič ospravedlniť dieťa na 7 vyučovacích dní.

            Podľa § 144 ods. 10 až 14 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 120/2024 Z. z. s účinnosťou od 1. júna 2024. Neprítomnosť dieťaťa alebo neplnoletého žiaka ospravedlňuje škola na základe žiadosti jeho zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia.

            Ak neprítomnosť dieťaťa, ktoré plní povinné predprimárne vzdelávanie, z dôvodu ochorenia trvá najviac 7 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní a súhrnne počas mesiaca najviac 14 vyučovacích dní, neprítomnosť sa ospravedlňuje bez predloženia potvrdenia od lekára. Ak neprítomnosť dieťaťa, ktoré plní povinné predprimárne vzdelávanie, z dôvodu ochorenia trvá viac ako 7 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní alebo súhrnne počas mesiaca viac ako 14 vyučovacích dní, vyžaduje sa aj predloženie potvrdenia od lekára. 

            Vo výnimočných a osobitne odôvodnených prípadoch škola môže vyžadovať lekárske potvrdenie o chorobe alebo iný doklad potvrdzujúci odôvodnenosť neprítomnosti, najmä pri opakovanej neprítomnosti; to platí aj ak ide o ospravedlňovanie podľa odseku 11 alebo odseku 12.
             

            Žiadame Vás o rešpektovanie zákazu parkovania na školskom dvore. Parkovanie na školskom dvore je z bezpečnostných a priestorových dôvodov povolené len zamestnancom školy a zásobovaniu. Ďakujeme za pochopenie a rešpektovanie žiadosti.
             

            Prílohy na stiahnutie nájdete nižšie pod textom!          

             

                                                                                                          Mgr. Eva Jonášová

                                                                                                          riaditeľka MŠ